Resource head
Side nav buttonsHomeHomeHomeContactLinksGastenboekHistorieSpecialsQuovadisNieuws

Project Fair-Energie ©

Er valt met schone energiewinning d.m.v. zonnepanelen, zonnecollectoren, windturbines, energieopslag, slimme meet- en regelapparatuur en brandstofgebruik het e.e.a. te winnen in relatie tot vernieuwende en ecologische aspecten, het behoud van economische groei, scheppen van werkgelegenheid, prijsstabiele energiezekerheid en onafhankelijkheid van onstabiele energie-exporterende landen, status en de kick omdat je er wel mee verdienen kan.

De schipper, scheepseigenaar, reder én de consument "aan de wal" de laatste ontwikkelingen beschikbaar stellen m.b.t. hernieuwbare energiebronnen door varend met een zeilend motorvrachtschip als “zelfverzorgend energie-eiland” naar de consument toe te varen.

Aan boord met werkende installaties, ondersteund met documentatie en rekenvoorbeelden, inzichtelijk maken met welke oplossingen het mogelijk is ecologisch en economisch verantwoord te varen met een schip.

De resultaten van dit pilot project worden o.a. verwerkt in de ondersteuning en begeleiding bij de aankoop, verbouw en ontwikkeling van een of meerdere prototypes zeegaande zeilschepen voor de zeilende beroeps passagier- en vrachtvaart.

klik hier voor:

Fair Energy: van A naar B met wind en zonne-energie
FairEnergy-logo