Resource head
Side nav buttonsHomeHomeHomeContactLinksGastenboekHistorieSpecialsQuovadisNieuws

Doelstelling en concept "Happy powered with Fair Energy"


Doelstelling pilot- project
Met de omschreven te nemen maatregelen kan het motorschip ecologisch en economisch verantwoord en schoon varen, met een minimum aan uitstoot van schadelijke stoffen.
Onafhankelijk van walstroom en fossiele brandstoffen en de daarmee te behalen besparingen.
Met dit project aantoonbaar maken dat het mogelijk is dat in de binnenvaart maar ook aan boord van zeegaande (zeil)schepen milieubewust en economisch verantwoord gevaren kan worden met een directe link naar de energie-consument "aan de wal".

Het concept

De schipper, scheepseigenaar, reder én de consument "aan de wal" de laatste ontwikkelingen beschikbaar stellen m.b.t. schone energiebronnen door varend met een zeilend motorvrachtschip als “zelfverzorgend energie-eiland” naar de consument toe te varen.

Aan boord met werkende installaties, ondersteund met documentatie en rekenvoorbeelden om inzichtelijk te maken met welke aanpassingen het mogelijk is ecologisch en economisch verantwoord te varen met het schip.

De resultaten van dit pilot project worden o.a. verwerkt in de ondersteuning en begeleiding bij de aankoop, verbouw en ontwikkeling van een of meerdere prototypes zeegaande zeilschepen voor de zeilende beroeps passagier- en vrachtvaart.

Fair Energy logo